Friday, October 07, 2005

apa susah sangat nih...

kenapalah susah sangat nak post stuff kat blogspot nih..kat modblog senang giller..
tapi modblog down!! huhu...

takde apa nak cerita lah..
nak gi mandi, and then nak gi Bahrain (second try)

oh okay ada benda nak cerita..
Masa mengandungkan ilham kan, I kena marah ngan doktor sebab puasa. So I tak puasa.
Tahun tu rasanya kena ganti 27 days ke gitu. Bayar fidyah berkilo2 beras that year.
Dengan Ihsan, alhamdulillah tak jatuh bulan puasa .
Dengan Anis, I puasa selang sari.
Dgn baby nih.. hm.. tengah try nak puasa the whole month. Mula2 ingat nak selang sari gak, tapi dok kira kira nak ganti 14-15 days.. aiyakkkk sangat susah woooo
Tahun lepas nak ganti 7 hari pun macam nak rak.
I make sure I sahur, tapi makan roti, and kalau makan nasik pun, ratah lauk lebih. Pastu tonggang laban. and makan kurma at least 3 bijik. and makan vitamins.
ALhamduillah, takdelah teruk sangat.
Ada lah rasa uwek2 sikit, tapi as long as tak keluar benda, I continue.
BTW, semalam makan nasi briyani, tak muak lak.. 3 pinggan you..! HA HA
baby ni memang made in s@udi kot. suka makanan arab.

Sementara modblog down ni, kerja kita is browse for recipes.. heh heh
kita dah jumpa resepi untuk:
1. keropok lekor (serious!! guna canned tuna lak tu)
2. ayam percik
3. custard sauce
4. homemade noodles (boleh lah makan mee kari nanti)
5. kuah kacang (untuk raya babe)
6. and last but not least, jeng jeng jeng... Beef Queso!!! (dah tak yah gi Chili's dah)

Ha ha... nanti kita try masak, and ambik gambau.. and you can see menjadik ke tidak.
Tapi on modblog lah ek? tak reti lah nak letak gambar kat sini..
dah lah layout pun macam siut je.
okeh nak gi mandi.
yes it's noon and saya tak mandi lagi... kekekeke

5 comments:

  1. Nice blog. Your posts were interesting reading.
    I have a download music for free online site. It
    pretty much covers download music for free online related stuff. Please try and visit it, see what you think.

    Rod

    ReplyDelete
  2. kesian nya geng kena spam. :p

    takpe, ni komen betul.

    you surf for recipe while mb was down gak? me tooo. heheh.

    nanti boleh la see your experiment. hopefully semua menjadi and can ciplak straight from orang yang dah try.

    (la, you dont hv guest commenting, sampai i hv to sign up to blogspot ha)

    ReplyDelete
  3. sama aje post gambar kat sini dengan kat modblog. kat sini tak payah click html box. jus masukkan aje code html img src tu

    ReplyDelete
  4. hee hee. kelakar kan? for some reason, bila blog kat blogspot terasa nak tulis dlm BM...

    i miss modblog too.

    ReplyDelete